Mandonguilles especials

ManodonguillesAquesta recepta no és dolça, cert. Confesso que jo no sóc de cuinar, el meu col·legui, pobre, ha après a cuinar portat per l’instint de supervivència. Ara bé, si m’haig de posar, m’hi poso i tot sigui dit, faig les millors mandonguilles que mai hàgiu tastat, ei! i la recepta és original meva, eh!!. La realitat és que només en faig quan ve algú a casa. Quan en faig, faig moltes amb la intenció de què durin dies, mai, absolutament mai sobren, i si sobren, s’acaben el mateix dia a la nit, o les reparteixo en tupers entre els convidats, que reclamen. Porten hores de feina, però són molt fàcils de fer, proveu, proveu i veureu quin efecte tenen…

LA RECEPTA

Ingredients de les mandonguilles

750 grms Carn de vedella picada, posar-li una mica de sal

1 botifarra normal

1 botifarra negra

1 gran d’all i julivert picat

Nous pelades i picades

Molla de pa mullada en llet

1 o 2 ous

Tots aquests ingredients ben remenats i deixar reposar d’un dia per l’altre a la nevera. Al dia següent fer les boles, enfarinar-les  i fregir-les en oli abundant mirant de no cremar l’oli.

Ingredients de la salsa

1 ceba gran

300 grms aprox. tomàquet triturat en llauna

Nous pelades

Moixernons secs, deixar-los en remull 20 minuts.

1 quadre de xocolata

Vi negre

Amb l’oli colat de fregir les mandonguilles fer el sofregit. Primer la ceba tallada molt petita, quan està ben feta tirar el tomàquet, posar sal i una mica de sucre. Quan l’oli es separa del tomàquet tirar les nous partides en trossos, remenar una mica, la xocolata, remenar fins que es desfà, un bon xorro de vi i remenar fins que s’evapori, tirar els moixernons,

Remenar-ho una mica i abocar les mandonguilles, tornar a donar-li una mica de volta i  tirar l’aigua on han estat en remull els moixernons, amb cura  que no caigui terra.

Una mica de sal, que faci xup xup, si cal, tirar més aigua perquè faci més salsa. A l’hora de calentar-les per servir es pot tirar una mica d’aigua.

Servir, fent previsió de pa, amb un primer lleuger i sense picoteo anterior, preparats per repetir, postre fresc.

PhotoGrid_1468085433431

PhotoGrid_1468086000716

PhotoGrid_1468087265813

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.