Egipte. Dia 1 El pre-viatge pasa per Viena.

Dissabte 16 d’abril.

Per fi. Després d’una pandemia i d’haver endarrerit dos anys el viatge per celebrar els nostres 25 anys junts, iniciem aquest viatge a Egipte. Estic molt emocionada per varis motius. El primer, per tornar a viatjar malgrat les angoixes preliminars, que no puc evitar. El segon, és tornar a viatjar amb l’Isidre, ens fa molta il•lusió. El tercer, és descobrir un país al qual no m’havia plantejat mai anar-hi i, a arrel de decidir-ho i començar a buscar informació em sembla flipant no haver anat ja.

Total, que per estalviar-nos uns calerons vam trobar uns vols amb una escala…de 10 hores…a Viena. I quina millor idea que anar a Viena a dinar i descobrir el centre el qual desconeixem.

A veure, què passa quan vas a pasar 15 díes a un pais amb una temperatura mitjana de 35°? Que portes ropa lleugera, no? I que passa si l’escala llarga d’un dia la fas en una ciutat que està a 8°? Doncs que et geles, i sí «sarna con gusto no pica» però collons, quin fred. Ho hem sobreportat amb els polars lleugers per l’avió i apa tu que només són unes hores.

De Viena hem visitat el centre, la zona de la Catedral i un relotge que pensavem que a l’hora sortirien algunes figures i resulta que només ha donat les hores. La conya és que no hem sigut els únics que hem anat allà a esperar el canvi d’hora. Les figures van girant a poc a poc durant tot el dia.

La Catedral
El relotge en qüestió

També hem anat a veure l’edifici Hundertwasserhaus característic per semblar una mica de compte de follets i que contrasta amb la geometria i la perfecció de la resta d’arquitectura. Viena és perfecta, monumental, amb uns edificis impecables, en tons pastel i blanc. Neta i brillant malgrat estigui ennovulat. M’ha cridat l’atenció que en la majoria de carrers no hi han arbres i per tant, llueixen molt més els edificis i el terra està molt més net però també li confereix un aspecte no sé, com més fred, més desangelat. Trobava a faltar l’arbrada barcelonina malgrat l’alergia i la sucietat primaveral.

El majete de l’Isidre colaborant perquè
no se’m vegi la papada
El contrast amb l’arquitectura dominant
Monumentalitat de Viena

No hem tingut temps de visitar cap edifici. Hem aprofitat per entrar en calor a l’hora de dinar i en una cafeteria a mitja tarda i hem tornat cap a l’aeroport.

Tot ha anat sobre el previst. Amb la tonteria ens posavem a dormir a les 4 de la matinada però ja estavem a El Cairo i ara sí, ja comença el Viatge.

2 Respuestas a “Egipte. Dia 1 El pre-viatge pasa per Viena.

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.